Un dels objectius primordials de la Federació és el suport a la comercialització dels productes fusters obtinguts en els treballs de les associacions de propietaris federades.

La gerència de la Federació, gestiona de forma coordinada tota aquesta producció, permetent a les associacions que centrin els seus esforços en la gestió forestal. El nostre objectiu com a Federació és aconseguir que BOSCAT esdevingui una marca de producció coneguda, fiable i de reconeguda qualitat, que millori la força comercial de que disposem les associacions de forma individual i ens faci estar més preparats pels canvis que es puguin esdevenir en la indústria de primera transformació.

Creiem, per les evidències que ens dona l’experiència, que la gestió forestal associada ens obra la porta a noves oportunitats per seguir amb la gestió dels nostres boscos. Malgrat això, aquest nou camí planteja esforços importants que hem de fer junts.

Finalment sabem que els recursos i oportunitats que trobarem com a associacions no seran il•limitats, i per tant si no desitgem que les associacions competim per ells, cal un punt de trobada i de discussió que permeti definir en cada moment les bases de relació entre les associacions.

Per desenvolupar aquestes tasques la Federació es recolza bàsicament en la feina voluntària de las membres de la Junta directiva i esporàdicament en qualsevol dels membres de les associacions federades que desitgi col•laborar amb la Federació.

Finalment, de cara a la feina del dia a dia, assessorament i comercialització existeix la figura del Gerent de la Federació, actualment representada per l’enginyer de forests.

 

Sr. Jordi Tarradas Martí