Grup Operatiu Calor Rural

calorRuralMAPAMACombinat

El Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, en el marc del Programa Nacional de Desarrollo Rural 2014-2020 ha aprovat el Grup Operatiu “Red social de aprovechamiento forestal sostenible para la producción de biomasa con fines térmicos”.

En aquest grup operatiu interautonòmic vam participar tres territoris amb potencialitat per a l’ús endogen d’aquest recurs: La comarca de Tierra Estella a Navarra, Catalunya i les comarques del Bajo Aragón-Matarraña de Teruel a Aragón.

El Grup Operatiu té com a finalitat la redacció d’un projecte d’innovació que podrà presentar-se a la convocatòria d’inversions per a l’any 2019 del Ministeri, en el qual es pretén dur a terme tres experiències pilots d’inversió i gestió endògena de biomassa forestal amb finalitats tèrmiques per al seu ús local.

La professionalitat de les entitats participants i col·laboradores d’aquest grup operatiu garanteix l’elaboració d’un projecte que, sens dubte, contribuirà a la creació d’ocupació en l’àmbit rural, col·laborarà en l’economia circular dels nostres territoris, millorarà la situació del nostre medi natural, minimitzant el risc d’incendis i plagues, i millorarà la gestió energètica dels nostres territoris.

Les entitats participants en aquest Grup Operatiu són les següents:

grupLogosCalorRural

Aquestes entitats comptem amb l’assistència de Zabala Innovation Consulting S.A. com Agent d’Innovació i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC). Els membres col·laboradors són el Servicio Provincial de Teruel del Departamento de Desarrollo Rural y Sostenibilidad, la Diputació de Barcelona (Àrea de territori i sostenibilitat) i el Clúster de la Biomassa de Catalunya.

El dia 27 de setembre va tenir la darrera reunió del Grup Operatiu a Peñarroya de Tastavins. Com a resultat d’aquesta reunió s’ha pogut finalitzar la primera proposta del Projecte d’Innovació.

calorRuralSuports