Reunió a Peñarroya de Tastavins del Grup Operatiu Calor Rural

calorRuralMAPAMACombinat

El 27 de setemreunioGrupOperatiuCalorRuralPenyarroyabre de 2018 va tenir lloc a Peñarroya de Tastavins (Teruel) la darrera reunió del Grup Operatiu Calor Rural “Red social de aprovechamiento forestal sostenible para la producción de biomasa con fines térmicos”.

Aquesta reunió va servir per determinar el contingut del projecte innovador que presentarà el Grup Operatiu Calor Rural i per conéixer de primera mà una experiència simvisitaPlantaGilForestalilar visitant les accions realitzades al municipi per l’ajuntament amb la instal·lació d’una caldera d’estella per escalfar les escoles i la pista poliesportiva, i també conèixer l’empresa GIL FORESTAL especialitzada en treballs forestals, processats d’estella i subministrament al consumidor final.

En aquest grup operatiu interautonòmic vam participar tres territoris amb potencialitat per a l’ús endogen d’aquest recurs: La comarca de Tierra Estella a Navarra, Catalunya i les comarques del Bajo Aragón-Matarraña de Teruel a Aragón.

La professionalitat de les entitats participants i col·laboradores d’aquest grup operatiu garanteix l’elaboració d’un projecte que, sens dubte, contribuirà a la creació d’ocupació en l’àmbit rural, col·laborarà en l’economia circular dels nostres territoris, millorarà la situació del nostre medi natural, minimitzant el risc d’incendis i plagues, i millorarà la gestió energètica dels nostres territoris.

Les entitats participants en aquest Grup Operatiu són les següents:

grupLogosCalorRural

Aquestes entitats comptem amb l’assistència de Zabala Innovation Consulting S.A. com Agent d’Innovació i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC). Els membres col·laboradors són el Servicio Provincial de Teruel del Departamento de Desarrollo Rural y Sostenibilidad, la Diputació de Barcelona (Àrea de territori i sostenibilitat) i el Clúster de la Biomassa de Catalunya.

calorRuralSuports

Recent Posts